Back to Polyglot Home page         
NOT A MEMBER YET ?
FREE REGISTRATION

image
image
 Name 
 Password 
 Remember me?    Password Lost?
image

Explore Other General Subjects

World section  Home   Go to this section  GENERAL   Go to this section  Other General Subjects   Section I am in  Prevareni ne veruju ...

WRITE A COMMENT for this subject Create another subject for *Other General Subjects* category

Prevareni ne veruju više...

Kako se samo uvuku? Skoro na svakom od ovakvih, ili ovakvom slič nih, sajtova javi se i po neki prevarant. Kada vam ponude svoju adresu, broj telefona, sve moguć e raspoloživo o njima, znajte da se iza toga krije nešto mnogo veliko. A kada još od vas traže da im date vaše lič ne podatke o bankovnom rač unu iz neke banke i poč nu da pevaju pesmu o tome kako im je poginuo otac, brat muž i tome slič no i da se na njihivom rač unu nalaze milioni i miliono dolara te da im pomognete da te pare prebacite na Vaš rač un. Onda znajte da vam spremaju prevaru. Negde mi je neko rekao da to nije ništa novo i da sam zakasnio o ovakvoj prič i. Ali mislim da nisam jer... Kako sam ja mogao da se upecam neznajuć i ništa o tome, tako ć e, verujem, moć i da se upeca još ko. A budite uvereni da ipak postoje ljudi koji o tome nemaju pojma i ako je taj fazon mator i otrcan. On još uvek pali, znač i da nije izbledeo, i da još uvek postoje ljudi koji o tome nisu č uli ništa. E zbog toga i pišem ovo što pišem. Hoć u da pomognem drugima da ne zapadnu u tešku nepriliku pisajuć i jedan obič an meil nekome ko je u nekakvoj izmišljenoj nevolji. Niko nikome danas neć e na lepe oč i da pošalje na rač un 10 miliona dolara a da od toga nema neke koristi. A korist je č isto pranje novca. Onda više niko ne juri onoga č iji je novac bio, već onoga č iji je novac sada. Baš na ovom sajtu sam i dobio ponudu za poznanstvo od izvesne Parinaz Barati. Naizgled  je htela samo prijateljstvo. Međ utim sledeć i meil koji sam dobio od nje je bio potpuno istog suštinskog sadržaja kao i meil koji sam tri dana pre dobio od izvesne Anna Bube sa PerfSpot-a. Poverovao bih Anni da nije bilo ovog meila od te Barati. Jer su se  njihove prič e razlikovale samo u imenima osoba i sumi novca. Ostalo je bilo isto. Neko je umro (poginuo), ostavio je milione u banci koje je depozitirao na njihova imena i ja trebam da im pošaljem podatke o sebi i podatke o mom bankovnom rač unu kako bi ih ona poslala "banci" a onda i sam da kontaktiram tu "banku" da potvrdim svoj identitet i pare su prebač ene a samim tim i neč ija muka. Veoma brzo sam pretražio net o određ enim lič nostima ali ne iz linkova sa njihovih meilova, već sa svojih lič nih linkova o tim lič nostima o kojima su pisali i saznao da su to zapravo stvarne lič nosti sa izmišljenom biografijom. Da pojasnim. Dr. Adams Buba je prava lič nost, ali ne i Annin otac jer još uvek živi u Minesoti a nije poginuo u nekom ratu u Senegalu. Gde je to ime Dr. Adams Buba u Anninom meilu meni linkovano do određ enih, nameštenih informacija o tom Dr. Adamsu Bubi. Shvatate. Onda sam shvatio da je reč o prevari i pranju novca. Sreć a je ta što sam pred samo slanje mojih podataka na zadat mi meil od strane te Bube, dobio meil od Baratijeve i vido sam ga u primljenim porukama pa sam odložio slanje za par minuta mislivši da je meil od Anne i da je možda htela da mi doda još nešto. No iznenađ enje je bilo šokantno kada sam proč itao i Baratiinu prič u o poginulom mužu koji joj je ostavio te pare (10 miliona $). Anni je otac ostavio 4.5 miliona $. Prekinuo sam bilo kakve kontakte sa njima ali sam iz meilova izvukao slike i stavio  ih u određ eni program pa pronašao i IP adresu odakle  su meilovi slani. Zanimljivo je da su obadva poslata sa iste IP adrese. Iz Dakara, Senegal. A Baratijeva je tvrdila da se nalazi na nekom drugom mestu (sada sam i zaboravio na kojem ali sam siguran da to nije bio Dakar). 

Pa eto toliko da se zna. Pazite se jer novac je primamljiv ali se puno postavlja za njega. Cena može da bude i život.

DRAZA MIHAJLOVIC - S verom u Boga, za kralja i otadžbinu.

Subject created by Send a message Draza on Apr 26, 2008 @ 17:04

WRITE A COMMENT for this subject Create another subject for *Other General Subjects* category

World section  Home   Go to this section  GENERAL   Go to this section  Other General Subjects   Section I am in  Prevareni ne veruju ...
Select a letter encoding

Need a special keyboard ?

image
image
» Home » Profile » Friends » Meet » Chat » Mailbox » FAQ » Forum » Travel » Lessons » Links » Partners » About us
Copyright © 2008  Polyglot-Learn-Language.com - PolyglotClub.com - Pglot.com - Non Profit Organization - Policy
image